Tjilllz
Lalala. Igår var det sushi igen och jag jobbade medan de andra roade sig på irländskt vis och kollade på Sverige-matchen. Lite tråkigt, men också värt. Jag fick prova att ta större bord, vilket gick alldeles utmärkt och jag fick tillochmed beröm för god service och en del tips (dricks). Yey!
Nu har jag lärt mig massor av restaurangbransch- och sushistuff, till exempel hur man öppnar och presenterar en vinflaska på rätt sätt, att nigirin ska vara till vänster och makin till höger när man serverar och att vattenglas tar man upp men övriga glas låter man stå när man häller upp, jag vet massor om soya, hur den ska serveras, dukas och fyllas på och jag vet att "god aptit" betyder smaklig måltid på norska och att man måste skriva totalen två gånger i kortläsaren. Det känns bra att jag numera sitter inne på så mycket häftig kunskap!
Vad gäller övrigt jobbsökande så sökte jag på en leksaksaffär nyss, vilket verkar väldigt roligt. Hoppas lite på det faktiskt, men det är främst i november och december. Det jobbet jag var på intervju för, Elkjöpskassörska, fick jag dock inte. Men det kanske föll på erfarenheten, för jag tyckte inte att jag gjorde bort mig så mycket på själva intervjun. Fast de hade ganska många sökanden, 200 för att vara exakt, och jag blev väl utkonkurrerad. Jag ser det som nyttig träning att ha gått på intervjun i alla fall.
Idag ska vi chilla, är kul att Tove och jag är hemma samtidigt för en gångs skull, annars går vi om varandra hela tiden. Hon börjar tidigt och slutar vid typ fyra och jag börjar tre eller fem. Surt.
Jag och Amanda vaknade av att det spöregnade imorse. Måste ha regnat en hel del. Coolt. Nu regnar det också, men inte lika smattrande högljutt. Ah idag blir det en chilldag. Chill. Tjilllz...
Frukost nu. Fru Kost? Vem är det? Gudinnan av gröt, rostade mackor och oboy? Hm, fru kost. Betyder "fru" tidig eller nåt? Detta måste jag kolla upp alltså.
Mors! /Lo
Nu har jag lärt mig massor av restaurangbransch- och sushistuff, till exempel hur man öppnar och presenterar en vinflaska på rätt sätt, att nigirin ska vara till vänster och makin till höger när man serverar och att vattenglas tar man upp men övriga glas låter man stå när man häller upp, jag vet massor om soya, hur den ska serveras, dukas och fyllas på och jag vet att "god aptit" betyder smaklig måltid på norska och att man måste skriva totalen två gånger i kortläsaren. Det känns bra att jag numera sitter inne på så mycket häftig kunskap!
Vad gäller övrigt jobbsökande så sökte jag på en leksaksaffär nyss, vilket verkar väldigt roligt. Hoppas lite på det faktiskt, men det är främst i november och december. Det jobbet jag var på intervju för, Elkjöpskassörska, fick jag dock inte. Men det kanske föll på erfarenheten, för jag tyckte inte att jag gjorde bort mig så mycket på själva intervjun. Fast de hade ganska många sökanden, 200 för att vara exakt, och jag blev väl utkonkurrerad. Jag ser det som nyttig träning att ha gått på intervjun i alla fall.
Idag ska vi chilla, är kul att Tove och jag är hemma samtidigt för en gångs skull, annars går vi om varandra hela tiden. Hon börjar tidigt och slutar vid typ fyra och jag börjar tre eller fem. Surt.
Jag och Amanda vaknade av att det spöregnade imorse. Måste ha regnat en hel del. Coolt. Nu regnar det också, men inte lika smattrande högljutt. Ah idag blir det en chilldag. Chill. Tjilllz...
Frukost nu. Fru Kost? Vem är det? Gudinnan av gröt, rostade mackor och oboy? Hm, fru kost. Betyder "fru" tidig eller nåt? Detta måste jag kolla upp alltså.
Mors! /Lo
Kommentarer
Trackback